Organizacja przyjęcia weselnego w domu lub w plenerze wymaga odpowiedniego przygotowania. Wśród wielu ważnych spraw do załatwienia przed ślubem warto pomyśleć także o torcie oraz o talerzykach deserowych, na których zostanie on zaserwowany gościom. Ważne jest, aby Para Młoda była zadowolona z jakości i designu zastawy podczas przyjęcia.

Małe talerzyki na ciasto w praktyce: wiele modeli

Talerzyki deserowe to cała kategoria różnorodnych produktów, które często zachwycają swoim designem oraz dbałością o szczegóły w wykonaniu. Najczęściej są to wyroby porcelanowe ze zdobieniami, choć na rynku można również spotkać wiele bardzo klasycznych modeli w jednym kolorze, które nie mają zdobień. Najczęściej mamy do czynienia z okrągłymi talerzykami na ciasto, choć do nowoczesnej jadalni i podczas przyjęcia w bardzo minimalistycznym stylu mogą się sprawdzić również inne formy. Obecnie bardzo modne są kształty przypominające bryły matematyczne, ale nadal w sklepach królują modele okrągłe.

Talerzyki do ciasta weselnego: jakie modele wybrać?

Małe talerzyki, które posłużą Młodym do podawania gościom tortu weselnego powinny być dostosowane do charakteru całego wesela. Ich design może być bardzo minimalistyczny, choć warto także i w nim podkreślić uroczysty charakter tego dnia i postawić na drobne zdobienie – np. w postaci delikatnej złotej oblamówki na brzegu. Świetnie sprawdzą się modele w kolorach pastelowych oraz białe z ozdobnymi kwiatami. Doskonałym pomysłem będzie wybór talerzyków deserowych dobranych do stylu i designu zastawy obiadowej, ponieważ wtedy całość będzie wyglądać na spójną i bardzo przemyślaną.